همه چیز درباره تپش قلب

همه چیز درباره تپش قلب

ما در این مقاله سعی داریم شما را با همه چیز درباره تپش قلب آشنا کنیم. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که قلب شما در چند ثانیه تند بزند و ضربان قلب شما بالا برود که به این حس تپش قلب می گویند. امکان دارد این اتفاق برای بعضی از افراد سالی یک بار پیش بیاید و بعضی از افراد هم هر روز این اتفاق را تجربه کنند. این اتفاق اگر هر روز پیش بیاید می تواند خطراتی داشته باشد و باعث حمله قلبی شود. در ادامه برای آشنا شدن با تپش قلب با ما همراه باشید.

تپش قلب چیست ؟

تپش قلب زمانی است که شما ضربان قلب خود را حس می کند و این اتفاق طبیعی نیست. بیشتر افراد فعالیت نرمال قلب را با تپش قلب اشتباه می گیرند. اگر تیروئید شما پر کار باشد تیروکسین زیادی تولید می کند که متابولیسم بدن را بیشتر می کند و این اتفاق باعث می شود ضربان قلب تند یا نامنظم شود یا علائمی مانند بیشتر شدن اشتها و کاهش وزن داشته باشد. تپش قلب شکایت ناخوشایندی است که به صورت آگاهی از ضربان قلب توصیف می شود و بیشتر ناشی از تغییر ریتم ضربان قلب و یا بیشتر شدن قدرت انقباضی قلب می باشد. تپش قلب پاتوگنومونیک بیماری خاصی نیست و شکایت شایعی است ولی تشخیص بیماری اصلی بر اساس علایم و یافته‌های دیگر است.

تپش قلب یکی از علائم بیماری قلبی و احساس ضربان قلبی است که محکم یا سریع باشد و احساس این که قلب ضربانی را جا بیندازد یا بلرزد. افراد در شرایط طبیعی متوجه ضربان خود نمی شوند و هنگامی که این ضربان قلب را حس می کنند دچار تپش قلب می شوند. احساس ضربان قلب محکم امکان دارد در قفسه سینه، گردن و گلو احساس شود. این عوارض می تواند آزار دهنده یا ترسناک باشد. بعضی وقت ها با استرس یا به دلیل استفاده زیاد کافئین، الکل، نیکوتین به وجود می آید. امکان دارد هنگامی که افراد باردار هستند هم این اتفاق به وجود بیاید. این مشکل می تواند نشانه ای از بیماری قلبی باشد.

تپش قلب چیست ؟

دلیل رخ دادن تپش قلب چیست ؟

وظیفه مهم قلب فرستادن خون پر از اکسیژن و مواد مغذی به همه قسمت های بدن مخصوصا قلب و کربن دی اکسید تولید شده توسط بدن را که ضایعات به حساب می آید به ریه ها می فرستد تا شما آن را دفع کنید. هنگامی که اشتباهی در این سیستم اتفاق می افتد امکان دارد تپش قلب را احساس کنید. قلب شما می داند چه وقتی بر اساس پالس های الکتریکی توسط گروهی از سلول ها به اسم سینوآتریال نود فشرده شود. این سلول‌ها در بطن راست قلب شما قرار دارند که به آن آتریوم راست قلب می‌گویند. اگر سینوآتریال‌ها شروع به ارسال پالس‌های الکتریکی ضعیف کنند امکان دارد شما احساس تپش قلب کنید.

محرک های تپش قلب :

تپش قلب امکان دارد ناگهانی اتفاق بیفتد و بیشتر به فعالیت ها و اتفاقات بستگی دارد. ورزش، خشم و اضطراب، فعالیت بدنی  می تواند باعث به وجود آمدن آن شود. بعضی از افراد زمانی که دراز بکشند یا بعداز مدت زیادی خم شدن بایستند احساس می کنند قلبشان می گیرد. در ادامه با محرک های تپش قلب آشنا می شوید :

  • مصرف زیاد کافئین، الکل یا شکلات
  • استرس، خشم یا پانیک
  • نیکوتین
  • کم آبی
  • قند خون پایین
  • ورزش
  • تب
  • ایستادن برای مدت طولانی
  • بارداری
  • کمبود پتاسیم
  • یائسگی
  • پرکاری تیروئید
  • بلعیدن
  • افتادگی دریچه میترال
  • کم خونی
  • سوزش سر دل
  • مکمل‌های رژیمی مانند افدرا، جینسینگ، نارنج، والرین یا زالزالک
  • مواد مخدر و داروهایی مانند کوکائین، آمفتامین، قرص های لاغری، بعضی دارو های سرفه و سرماخوردگی، بعضی آنتی بیوتیک ها، هورمون تیروئید، دیگوکسین و داروهای درمان آسم

 

برای آشنا شدن با مراقبت های بعد از آنژیوگرافی به سایت مربوطه مراجعه کنید.

علت دچار شدن به تپش قلب

دچار شدن به قلب می تواند دلایلی داشته باشد که در ادامه به آن می پردازیم :

بسته شدن سریع دهلیز های بالایی قلب :

بعضی موارد تپش قلب به بسته شدن سریع دهلیزهای بالایی قلب برمی‌گردند. هنگامی که دهلیزها به اندازه‌ی کسری از ثانیه زودتر از زمان مقرر بسته بشوند برای این که به آهنگ معمولی و درست خود برگردند بیشتر استراحت می‌کنند. افراد احساس می‌کند که ضربان قلب آن ها  دچار جهش شده است که بسته شدن سریع و شدیدی را به‌دنبال دارد. این در حالی است که دهلیزهای پایینی تلاش می‌کنند تا خون اضافه ای  را که در زمان استراحت جمع شده به بیرون بفرستند. ضربان‌های زودهنگام سلامتی را تهدید نمی‌کنند و نشانه‌ی حمله‌ی قلبی نیستند.

فیبریلاسیون دهلیزی و سرعت ضربان بالای فوق بطنی :

دو نوع آشفتگی دیگر ضربان که باعث تپش قلب می‌شوند فیبریلاسیون دهلیزی و تاکی‌کاردیای فوق بطنی هستند. فیبریلاسیون دهلیزی بسته شدن  بی‌نظم و سریع دهلیزهای بالایی قلب است. تاکی‌کاردیای فوق بطنی هم زمانی اتفاق می‌افتد که سرعت ضربان قلب بیش از اندازه طبیعی باشد و از بالای دهلیزهای پایینی شروع می‌شود. هردو مورد می‌توانند کوتاه یا طولانی مدت باشند.

بسته شدن زود هنگام بطن :

یک یا چند مورد پشت سر هم بسته شدن زودهنگام بطنی مشکلی ایجاد نمی‌کند، مگر اینکه همراه با غش، تنگی نفس یا نشانه‌های دیگر باشد. اما تعداد زیاد و پشت سر هم بسته شدن بطن مشکل ساز است و  امکان دارد به نوعی آشفتگی قلبی خطرناک که به فیبریلاسیون بطنی معروف است اتفاق بیفتد.

دلایل دیگر :

مشکلاتی که برای نگهدارنده‌ی زمان ضربان قلب  ایجاد می شود  می‌تواند باعث تپش قلب شود. این مشکل بین دهلیزهای بالا و پایین ناهماهنگی ایجاد می‌کند. آسیب بافت قلب در اثر حمله‌ی قلبی یا جراحت‌های دیگر و مشکلاتی مانند افتادگی دریچه‌ی میترال می‌تواند باعث تپش قلب شود.

تپش قلب را چگونه تشخیص دهیم ؟

یکی از راه‌هایی که می‌تواند در تشخیص به پزشک شما کمک کند این است که برای آن توضیح دهید که ضربان‌هایتان چگونه است و هر چند وقت یک بار و چه هنگامی ایجاد می‌شوند. آزمایش و معاینه پزشک می‌تواند نشانه‌های بارز تپش قلب را برای شما مشخص  کند. اگر پزشک شما هنگام معاینه،صدای مور مور یا صداهای دیگری را بشنود یکی از دریچه‌های قلب شما مشکل دارد. او امکان دارد آثار کم خونی، مشکل تیروئید، کمبود پتاسیم یا مشکلات دیگری را که باعث تپش قلب منی شود در آزمایش شما ببیند.

الکتروکاردیوگرام ابزار استانداردی است که به تنظیم تپش‌ها کمک می‌کند. این دستگاه با ثبت فعالیت الکتریکی قلب، ریتم ضربان و هر مشکل آشکار و ظریفی را که وجود داشته باشد نشان می‌دهد. اما فقط برای 12 ثانیه می‌تواند این کار را انجام بدهد و امکان دارد پزشک شما بخواهد برای مدت زیادی ضربان شما را اندازه بگیرد تا دلیل تپش قلب شما را تشخیص بدهد. اگر تپش شما همراه با درد قفسه سینه باشد پزشک شما آزمایش تمرین استرس از شما می گیرد. اگر سرگیجه داشته باشید یا سرعت ضربان شما بالا باشد شاید نیاز باشد که برای مطالعه و بررسی بیشتر وسیله کوچکی در قلب شما جاسازی شود.

علت دچار شدن به تپش قلب 

چه زمان باید برای تپش قلب به پزشک مراجعه کرد ؟

برای اینکه برای تپش قلب به پزشک مراجعه کنید باید بدانید که بیشتر این عوارض جدی نیست. یک بار تپش قلب می گرد و چند ثانیه طول می کشد و تمام می شود که بخشی نرمال از عملکرد قلب است. یعنی اگر بعضی اوقات تجربه کنید مشکلی ندارد. اما اگر تپش قلب اتفاقی است که هر بار با انجام فعالیت خاصی مثل پیاده‌روی یا بلند کردن چیزی اتفاق می افتد این تصادفی نیست و باید توسط پزشک ارزیابی شود. علائمی وجود دارد که باید به ان توجه کنید زیرا می تواند نشان دهنده به وجود آمدن مشکلات در عملکرد قلب شما باشد. اگر تپش قلب شما با علائم زیر همراه است باید به پزشک مراجعه کنید :

  • غش
  • گیجی و منگی
  • سابقه‌ی پزشکی هر عارضه‌ای که شامل قلب می‌شود، مثلاً بیماری قلبی
  • تنگی نفس
  •  احساس درد یا ناراحتی در سینه
  • احساس عدم تعادل یا تلوتلو خوردن

اگر شما هم این علائم را دارید باید به پزشک مراجعه کنید و پزشک با بررسی های دقیق مطمئن می شود که خطری شما را تهدید نمی کند. اگر تپش قلب شما تصادفی است و علائم دیگر ندارید و وضعیت شما مناسب است یعنی تپش های قلب شما نگران کننده نیست. برای اینکه مطمئن شوید می توانید به پزشک مراجعه کنید و اطمینان حاصل کنید.

علائم تپش قلب

تپش قلب می تواند علائمی داشته باشد که باید این علائم را بدانید. اگر در یک حمله پانیک دچار ضربان قلب شدید شوید امکان دارد در هنگام آن تهوع و تعریق داشته باشید. در بیماری‌های تیروئیدی و کاهش سطح قند خون علائم دیگری که مختص بیماری هستند به همراه تپش دیده می شوند. تپش ناشی از کم خونی امکان دارد با خستگی، رنگ پریدگی و ضعف همراه باشد.  تپش قلب نشانه ای از مشکلات جدی قلبی است در این مواقع امکان دارد با علائمی مانند درد قفسه سینه، گیجی، تنگی نفس شدید و بیهوشی همراه باشد که باید پیگیری شود. زمانی که تپش قلب در اثر مشکلات قلبی باشد امکان دارد عوارضی مانند استروک یا سکته، بیهوشی، نارسایی قلبی، ایست قلبی داشته باشد.

دلیل تپش قلب در خانم ها چیست ؟

در بعضی مواقع امکان دارد دلیل این مشکل یائسگی باشد. یکی از علائم زیاد قبل از یائسگی تپش قلب است. هنگامی که یک خانم 12 ماه پریود نشده باشد به این زمان قبل از یائسگی می‌گویند. هنگامی که هورمون استروژن کم می شود قلب بیش از اندازه تحریک می‌شود. این کاهش هورمون خود را با افزایش ضربان قلب و تعداد دفعات تپش و آریتمی غیر تهدیدکننده نشان می‌دهد.

تپش قلب در بارداری چگونه است ؟

ضربان قلب مادر در چند هفته اول بارداری بیشتر می شود. این حالت در آخر 3 ماهه دوم تا اوایل 3 ماهه سوم زیادتر می شود.  در زمان بارداری ضربان قلب مادر 10 تا 20 ضربه در دقیقه بیشتر می‌شود. این افزایش ضربان قلب در بارداری طبیعی است. در بعضی از مواقع امکان دارد مادر به علت یک بیماری قلب دچار تپش قلب شده باشد و به این دلیل باید با پزشک مشورت کرد و آزمایش های لازم را انجام داد.

ارتباط تپش قلب با استرس :

بعضی مواقع دلیل این عوارض استرس و اضطراب است. در موقعیت های استرس زا ضربان قلب بیشتر می شود و امکان دارد افراد به دلایل اختلال اضطرابی به این عوارض دچار شوند.

آیا تپش قلب در کودکان خطرناک است ؟

این عوارض در کودکان مانند بزرگسالان می تواند هیچ خطری نداشته باشد اما اگر این عوارض همراه با علائم دیگری مثل غش کردن همراه باشد باید بیماری را جدی گرفت. اگر پزشک در معاینه فیزیکی ضربان قلب غیرطبیعی را تشخیص دهد باید آزمایش‌های بیشتری برای تشخیص بیماری قلبی انجام شود.

دلیل تپش قلب در جوانان :

در جوانان به علت استرس، کمبود خواب، ورزش، مصرف کافئین و نیکوتین و شرایط پزشکی مثل بیماری تیروئید، مشکلات قلبی مثل تپش قلب ایجاد می‌شود. گاهی اوقات به علت مصرف قرص‌های لاغری یا داروهای سرماخوردگی این عوارض به وجود می آید.

تفاوت تپش قلب با ضربان قلب نرمال :

تپش قلب آگاهی از ضربان قلب است. همه افراد در طول زندگی خود این حالت را تجربه کردند. بعضی مواقع امکان دارد این مشکل با آریتمی قلب همراه باشد. اما ضربان قلب نرمال حس نمی‌شود و افراد نمی توانند ضربان زدن یا تپش آن را تشخیص دهد. هنگام فعالیت بدنی، استرس یا مصرف کافئین ضربان قلب نرمال به سمت تپش قلب می‌رود.

آیا تپش قلب خطرناک است ؟

بیشتر مواقع می‌تواند هشداردهنده باشد اما خطرناک نیست. برای مثال اگر علت آن اضطراب باشد با از بین رفتن دلیل اضطراب این مشکل ناز بین می رود اما کم پیش می آید که تپش به دلیل آریتمی یا دیگر مشکلات قلبی به وجود آمده باشد. در این شرایط باید به متخصص قلب و عروق مراجعه کرده و برای تشخیص بیماری قلبی آزمایش انجام داد.

راه های درمان تپش قلب

درمان تپش قلب به دلیل آن بستگی دارد. بیشتر این عوارض بی خطر است و از بین می ورد که در این اوقات هیچ درمانی نیاز  نیست. برای درمان تپش قلب می تواند راه هایی وجود داشته باشد که در ادامه به آن ها می پردازیم :

  • سعی کنید غذاهای خاص، مشروبات و موادی مانند الکل، نیکوتین، کافئین و مواد مخدر را قطع کنید.
  • سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر دهید و اگر این موارد هم تاثیر گذار نبود با صلاح پزشک دارو استفاده کنید. بعضی مواقع این دارو امکان دارد بتا بلاکر یا بلاک کننده کانال‌های کلسیمی باشد.
  • استرس و اضطراب را از خود دور کنید از ورزش‌های آرامش بخش، یوگا، تای چی، بیوفیدبک، تصورات هدایت شده، آروماتراپی استفاده کنید.
  • اگر پزشک دلایلی برای این مشکل پیدا کرد سعی کنید آن را درمان کنید و اگر که دلیل آن استفاده از داروی خاصی باشد امکان دارد برای جایگزینی آن داروی دیگری پیشنهاد کند.
  • از داروهایی که به شکل محرک عمل می‌کنند دوری کنید. امکان دارد لازم باشد که از داروهای سرفه و سرماخوردگی و مکمل‌های تغذیه‌ای و گیاهی خاصی دوری کنید.

راه های درمان تپش قلب  

کلام آخر

در صورت مشاهده تپش قلب حتما به پزشک مراجعه کنید تا خطرات و عوارضی برای شما به وجود نیاید. ممنون از اینکه تا آخر این مقاله همراه ما بودید. نظرات و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.

نوشتهٔ پیشین
بهترین فوق تخصص والولوپلاستی در شهرک غرب
نوشتهٔ بعدی
علائم بیماری قلبی ناشی از عفونت قلب

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهارده − شش =

فهرست